Home
Namen
Tube
Contact
Login

3 tips katten rustig te maken

3 tips om katten rustiger te maken

kat aan het jagen


Een drukke of gestreste kat kan een irritatie voor het hele gezin zijn. Als een kat niet lekker in zijn vel zit dan merkt iedereen dat, het gedrag van een kat kan een negatieve invloed hebben op de sfeer in huis. Er zijn een aantal simpele manieren om het gedrag van je kat te veranderen.

1. Pak de oorzaak aan

Vaak corrigeren katteneigenaren het gedrag van hun kat terwijl de kat nu eenmaal, zoals eerder vermeld, van nature een jager is. Er zijn katten die druk zijn en beweging nodig hebben, het is daarom van belang dat ze genoeg afleiding en speeltjes hebben om te voorkomen dat je kat zich uit gaat leven op het meubilair. De aanschaf van een krabpaal kan voor veel katten heel veel schelen!

2. Communicatie

Katten denken en communiceren op een heel andere manier dan mensen dat doen. Aandacht betekend voor een kat bijvoorbeeld dat hij iets goeds doet. Ook als je boos bent kan een kat het interpreteren als aandacht en dus iets positiefs. Als je het gedrag van je kat wilt corrigeren moet je dit direct doen. Als je boos wordt op een kat die heeft geplast is het voor een kat niet meteen duidelijk wat hij fout heeft gedaan. Mag hij daar niet lopen? Mag hij daar niet zitten? Mag hij daar niet liggen? Of mag hij daar niet plassen? Het is daarom belangrijk om direct te corrigeren op het moment dat de kat iets fout doet.

3. Voeding

Zorg er voor dat uw kat op regelmatige tijden te eten krijgt. Een kat heeft een ritme nodig in de dag, het kattenvoer is voor een kat daarin van groot belang. Van nature is een kat een jager, als hij dus niet op zijn vaste tijd te eten krijgt dan gaat hij op zoek naar zijn eigen voedsel. Dit kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat hij vol trots met een dode vogel thuis komt. Met een regelmatige voeding kan dit voorkomen worden.

Dit is een bericht uit category: Katten
Plaatsing datum: 13 juli 2012

Geef een reactie

Wij waarderen u ongezouten mening !!!
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


binnen